Onze auto’s

Peugeot 404 automatique 1967

Deze peugeot 404 uit 1967 beschikt over een drie-traps automatische transmissie, wat voor die tijd behoorlijk uniek was. Helaas ontbreken de D van Drive en de R van Reverse. Tekens die voor Fransen ongetwijfeld logisch zijn, zijn hiervoor in de plaats gekomen. Nog steeds kun je aan alles merken dat ze een auto is uit de hogere klasse. De vering is erg comfortabel en de automaat schakelt zijdezacht.

Een prima kachel, met aanjager, weet de auto in een mum van tijd warm te krijgen op koude dagen. Je kunt zelfs regelen waar de warme lucht uit de roosters stroomt, net als bij een moderne auto. De ruitenwisser kent 1 snelheid en de vloeistof voor de sproeier pomp je met een druk op de knop zelf uit het reservoir. Hoe harder je drukt, hoe hoger de straal op het raam komt.

De auto kan nog steeds goed meekomen in het huidige verkeer en rijdt met gemak 150 kilometer per uur. Of dit verstandig is met 4 trommelremmen en een primitief soort rembekrachtiging genaamd “hydrovac” is de vraag. De drie-puntsgordel helpt als de nood aan de man is, maar kent geen automatische aanspanning of oprolmogelijkheid.

Als de startmotor er mee op zou houden, kun je de motor met een slinger aan de praat krijgen. De slinger is uiteraard aanwezig bij de auto en die steek je door het gat in de voorbumper.


Mercedes 280 S-klasse 1975

Deze prachtige Mercedes is in 1975 geproduceerd. In 2000 is ze naar Nederland gegaan en sinds kort is ze toegevoegd als trouwauto aan onze collectie. Deze dame beschikt over een 2.8 liter, 6 cilinder lijnmotor met ongeveer 150 PK en weegt bijna 1.800 kilo. De eerste eigenaar heeft vrijwel alle opties aangevinkt toen de auto werd aangeschaft. Deze automobiel beschikt onder andere over automatisch transmissie, elektrische ramen, centrale deurvergrendeling, achterruitverwarming en airconditioning. De originele, metallic lak is nog steeds glanzend. De bekleding is half leer en in zeer goede staat. Het met groen leer, gecapitonneerde plafond is smetteloos. De auto rijdt op LPG en daarom is haar kilometerprijs relatief laag.


DAF 33 Variomatic

Origineel Nederlands fabricaat, een authentieke, kanariegele, DAF 33 uit 1974 met een werkelijke kilometerstand van 51.000 kilometer. De auto is in 1988 gerestaureerd en is ooit ook eigendom geweest van de oprichter van Intertoys. Zijn favoriete kleur blijkt overduidelijk. De auto is van binnen en van buiten in vrijwel nieuwstaat. Zeer gemakkelijk te berijden door het pientere pookje: vooruit en achteruit, een rem en een gaspedaal. Echt iets speciaals voor een bijzondere dag.


 VW Golf cabriolet

 De VW Golf hebben wij aangeschaft in 2010 en heeft als bouwjaar 1999. Dit type Golf Cabriolet is een beetje een vreemde eend in de bijt. Ze heeft het uiterlijk van een Type 4, maar onderhuids is ze een type 3 VW Golf. Ze heeft inmiddels zo’n 190.000 kilometer afgelegd, maar wordt goed onderhouden. Haar kleur is blauw-metallic en het dak is zwart. Bij de auto zit een zwarte leren afdekhoes voor als de kap naar beneden is. Ook zit er een windvanger bij de auto die direct achter de voorstoelen gemonteerd kan worden. Het voordeel is dat je minder last hebt van rijwind voorin de auto. De VW wordt dagelijks gebruikt voor woon-werkverkeer in zomer en winter. Dankzij de goede kachel is het altijd snel warm in de auto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *